De toekomst voorspellen door het verleden te bekijken: Charleroi - Kortrijk wordt een thriller
Maarten Pottie
| 0 reacties

Als we de statistieken mogen geloven, wordt Charleroi - Kortrijk een nagelbijter

De toekomst voorspellen door het verleden te bekijken: Charleroi - Kortrijk wordt een thriller
Foto: © photonews

Vrijdag gaat Kortrijk op bezoek in Charleroi voor de finale van play-off 2. We vergelijken de resultaten van beide ploegen om ons aan een voorspelling te wagen in deze spannende tweestrijd.

De finalisten stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar in de reguliere competitie. De wedstrijd in Kortrijk was op 18 oktober. De Veekaa stuurde Charleroi met lege handen naar huis, het werd 2-0. De terugmatch was op 13 februari, dit keer eindigde het op een 1-1-gelijkspel.

Competitieverloop

Aan het eind van de reguliere competitie stonden beide ploegen zowaar gelijk. Zowel de Kerels als de Zebra's behaalden 39 punten uit hun 30 wedstrijden. Charleroi eindigde echter een positie hoger door een beter doelpuntensaldo, zij hadden -3, Kortrijk -4.

Voor de play-offs zaten de Carolo's toch wel in de zwaardere groep. Ze kregen met KV Mechelen en Lokeren twee ploegen die play-off 1 ambieerden op hun bord. Kortrijk moest vooral afrekenen met Standard, maar die hadden niets meer te winnen.

De ploegen

Felice Mazzu kan bij Charleroi rekenen op een sterk aanvallend trio. Amara Baby is in uitstekende doen, Dieumerci Ndongala kan op elk moment gevaarlijk zijn en Jeremy Perbet is het speerpunt. Hij voert momenteel de topschuttersstand aan met zijn 20 doelpunten.

Voor trainer Patrick De Wilde is Hervé Kage de man in vorm deze play-offs, hij scoorde al vier keer en gaf twee assists in zes wedstrijden. Kortrijk wist ook drie van de zes wedstrijden de nul te houden, met dank aan kapitein Maxime Chanot en zijn defensie.

Dus... spanning troef!

Beide ploegen eindigden op gelijke hoogte in de reguliere competitie. Kortrijk had een iets makkelijkere poule, maar won die wel met meer overschot. Kunnen Perbet en co de sterke Kortrijkdefensie ontregelen of ontbindt Kagé nogmaals zijn duivels? Als het verleden een indicatie mag zijn, zal het sowieso een nagelbijter worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties