Redenen voor weigeren licentie aan WS Brussel zijn erg duidelijk

Caroline Tonnelier
| 20 reacties
Redenen voor weigeren licentie aan WS Brussel zijn erg duidelijk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

WS Brussel kreeg van het BAS geen licentie. Een beslissing die moeilijk te verteren is voor de club, maar wat gaf nu eigenlijk de doorslag? In elk geval niet de stadionproblematiek.

Daar werd immers een aanvaardbare oplossing voor uitgewerkt. De financiële situatie van WS Brussel gooide echter roet in het eten. Betalingsproblemen, transferverboden, schulden en slordigheden in de boekhouding: genoeg redenen om te vrezen voor de continuïteit van de club.

Transferverboden, betalingsproblemen, schulden, ...

De RTBF haalt enkele voorbeelden aan. Verschillende rekeningen zouden betaald zijn door John Bico en Laurent Denis, of zelfs met de rekening van de jeugdwerking, en niet door de clubkas. De spelerslonen van maart werden pas in mei gestort. Net op de dag van de uitspraak en onmiddellijk nadat een speler verkocht werd.

Verder waren er ook belangrijke hiaten in het voorgestelde budget voor komend seizoen. In combinatie met schulden en twijfels over de solvabiliteit van de investeerder uit Dubai meer dan genoeg redenen om een licentie te weigeren.

Momenteel bekijken Laurent Denis en het bestuur of er toch nog een mogelijkheid is om de club te redden. Vanuit Molenbeek probeert men vooral een oplossing te vinden voor het sociaal project rond de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties