De een scoort, de ander assisteert: goal en assist van de Lukaku's helpen de transferplannen vooruit
Diederik Geypen Timothy Collard
Diederik Geypen en Timothy Collard vanuit Lausanne
| 0 reacties

Romelu en Jordan Lukaku etaleerden hun waarde tegen Zwitserland

De een scoort, de ander assisteert: goal en assist van de Lukaku's helpen de transferplannen vooruit
Foto: © photonews

In Portugal knutselden Romelu en Jordan Lukaku eind maart nog een héérlijke eerredder in elkaar die de 2-1 opleverde. Tegen Zwitserland zorgde hun aandeel wél voor de zege: 1-2. Aan lof voor elkanders prestatie dan ook geen gebrek.

Big Rom was de eerste van de Lukaku-brothers die zich liet gelden. De aanvaller deed wat iedereen van hem verwachtte: op de juiste plek staan én scoren. "Ik ben héél erg blij voor Romelu", besefte Jordan het belang van de 1-1.

"Dat hij niet zijn beste wedstrijd speelde? Daar ben ik het mee eens. Maar als Romelu minder goed speelt en toch tot scoren komt, kan die slechte match mij niets schelen en ben ik gelukkig voor mijn broer. Hij staat nog altijd in de spits en spitsen moeten doelpunten maken. Het is niet nodig dat hij het spel verdeelt. Die goals, dat is wat telt."

Jordan gaat de komende maanden nóg een enorme stap voorwaarts zetten

In de tweede helft achtte de KV Oostende-back zelf zijn moment gekomen. Zijn assist voor De Bruyne was minder indrukwekkend dan die tegen Cristiano Ronaldo en co, maar de cijfers zijn wat ze zijn: drie beslissende passes in drie optredens bij de nationale ploeg.

"Je ziet gewoon dat zijn niveau bij de Rode Duivels naar omhoog gaat", aldus de oudste Lukaku. "Van jongens als Vertonghen en Vermaelen steekt hij heel wat op. Ik geloof dat hij in de maanden die volgen nóg een enorme stap voorwaarts zal zetten", blikte Romelu al even vooruit op de nakende transferplannen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties