Het lijkt wel 'FC De Kampiönen' in Saint-Nazaire...

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 4 reacties
Het lijkt wel 'FC De Kampiönen' in Saint-Nazaire...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 845 NC was er een grote Viking-invasie in Frankrijk. Onder leiding van ene Ragnar zeilden ruim 5.000 Vikings de Seine op om te plunderen en te moorden. We vermoeden dat de EK-deelname van de hedendaagse Vikings ruim elf eeuwen later iets rustiger zal verlopen. Of toch niet?

De intocht van de Zweedse EK-selectie was tot nu toe niet zonder incidenten. Eerder was er al Zlatan Ibrahimovic die niet met de rest van de ploeg wilde reizen (meneer Ibrahimovic vloog met zijn eigen privé-jet...) en vervolgens huisarrest kreeg van Eric Hamrèn. Zlatan mag het Zweedse EK-kamp niet verlaten om verder met Manchester te onderhandelen. Maar daarmee was de kous nog niet af.

Spelersbus ramt politie-voertuig

De Zweden reden met hun eigen spelersbus van het vliegveld naar het spelershotel Château de Tourelles in Saint-Nazaire. In de straat van het hotel schatte de chauffeur van de Zweedse spelersbus zijn bocht echter niet goed in. De bus draaide te laat af en ramde een politie-voertuig... Oeps!

Voor de ogen van de verzamelde pers rijdt de Zweedse spelerbus in op een geparkeerd politie-busje...

De Zweedse bondcoach krijgt tranen in de ... oren?

Het schaamrood was nog maar net van de wangen van bondscoach Eric Hamrèn verdwenen toen hij en zijn team door de burgemeester en de talrijk opgekomen Fransen verwelkomd werden. Dat ging er hartelijk aan toe. De lokale schoolkinderen zongen zelfs een liedje voor hun Scandinavische gasten.

Hamrén was zichtbaar aangedaan en bevestigde dit ook later op de persconferentie : "Ja, het was erg emotioneel. I had tears in my ears..." Letterlijk vertaald: "Ik had tranen in mijn oren." De andere aanwezigen proestten het uit en Hamrén realiseerde zijn verspreking. "I mean, I had tears in my eyes!"

De lelijkste shirts van allemaal!

De Noorse journalist Eivind Aarre beoordeelde de EK-shirts van alle deelnemende ploegen en maakte een ranking op. We kunnen trots melden dat de Belgische shirts de top drie haalden, samen met Frankrijk en Spanje. Over het Zweedse uitshirt was hij echter minder enthousiast: "De Zweden treden aan in de lelijkste shirts van allemaal!"

Ook in de Zweedse pers werden de blauw-grijze Adidas-shirts genadeloos bekritiseerd. "Degene die dat ontworpen heeft, zouden ze best meteen ontslaan." Of vindt u een EK-shirt dat nog lelijker is ?

https://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2016-06-02/alle-thuis--en-uitshirts-voor-het-europees-kampioenschap-op-een-rijtje

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties