Luchtvaartmaatschappijen Air France en SAS staken: hoe geraken zij nu in Frankrijk ?

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 4 reacties
Luchtvaartmaatschappijen Air France en SAS staken: hoe geraken zij nu in Frankrijk ?

Het ziet er niet goed uit voor enkele duizenden Zweedse supporters die een ticket hebben voor matchen van hun nationale elftal. Door stakingen bij zowel Air France als het Zweedse SAS (Scandivian Airlines System), geraken ze mogelijk niet tijdig in Frankrijk.

Het zal je maar overkomen: een ticket bemachtigd, een hotel geboekt, een vliegticket besteld, je koffer staat vertrekkensklaar en dan beslissen de vakbonden er anders over... Duizenden Zweedse voetballiefhebbers leven op dit moment in onzekerheid nadat de piloten van SAS op vrijdag het werk hebben neergelegd.

De Zweedse journalist Michael Wagner kaartte het aan bij de voorzitters van de Ierse supportersverenigingen - Ierland is de eerste tegenstander van de Zweden op het EK - en ook zij reageerden geschokt. Beide supportersgroepen hebben namelijk een goede band.

"In Ierland zou de hel losbarsten..."

Voorzitter Ger Keville van YBIG, oftewel 'You Boys In Green', was verrast: "Is dat echt waar? Wat een schande! En dat van een nationale luchtvaartmaatschappij... Zoiets zou het Ierse Aer Lingus nooit doen. Anders zou de hel losbarsten. Ieren zijn over het algemeen erg correcte supporters, maar flik zoiets en ze breken de hele luchthaven af."

Zijn collega Kevin McDaid treedt hem bij: "Dit is intriest voor die Zweedse supporters, ik voel met ze mee. Zij worden gewoon gegijzeld door deze stakers en moeten nu machteloos afwachten. Zoiets zou in Ierland niet kunnen. De spoorwegen hebben ooit een staking op St. Patricks Day gedaan en het regende toen negatieve reacties", aldus McDaid. Hopelijk komt het dus goed voor de Zweedse fans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties