Lukaku bijzonder eerlijk: "We zijn met de realiteit geconfronteerd"

Lukaku bijzonder eerlijk: "We zijn met de realiteit geconfronteerd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook Romelu Lukaku werd niet gespaard van de kritiek. De aanvaller kende een ongelukkige wedstrijd met een grote gemiste kans en een aantal slechte controles. Ter zijner verdediging: het was geen cadeau om gisteren alleen in de aanval van de Rode Duivels te staan.

Lukaku kreeg weinig bruikbare ballen voor doel en moest meestal als aanspeelpunt spelen. Een rol die hem niet altijd even goed ligt. "Ik weet dat ik met kwaliteitsspelers speel, dan kunnen de ballen op elk moment goed vallen. Vandaag was dat niet zo, maar de ploeg was het belangrijkste. En daarvoor heb ik gewerkt", aldus Lukaku.

We hebben nu een tik gekregen, maar daar kunnen we beter van worden

De teleurstelling was uiteraard groot, want God en Klein Pierke had uitgekeken naar de openingsmatch, al is er natuurlijk nog niets verloren. "We hadden er meer van verwacht", geeft Lukaku eerlijk toe. "Maar nu weten we wat we moeten doen. We zijn helemaal opgehemeld voor het toernooi. We zijn vandaag met de realiteit geconfronteerd en dat is soms ook goed."

Lukaku baalde ook nog om die ene grote kans die altijd binnen het kader had moeten zitten. "Ik denk wel dat ik de juiste keuze maakte. Ik zag de bal binnen gaan, maar er zat misschien wat te veel kracht achter. Er zijn er nog die grotere kansen misten. We hebben nu een tik gekregen, maar zo kunnen we misschien beter worden in de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties