Onwaarschijnlijk: zaterdag speelde deze man nog op het EK, nu moet hij al aan de bak in de Europa League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Onwaarschijnlijk: zaterdag speelde deze man nog op het EK, nu moet hij al aan de bak in de Europa League
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het EK in Frankrijk duurt het seizoen toch een beetje langer voor de heren profvoetballers. Gelukkig kunnen ze na het toernooi genieten van een deugddoende vakantie. Al geldt dat niet voor iedere EK-ganger...

Zo traint de Noord-Ier Niall McGinn alweer mee bij zijn club Aberdeen. Dinsdag vloog de middenvelder van Frankrijk naar Schotland en in de namiddag stond hij al op het oefenveld van de eersteklasser. Het kan snel gaan!

Semi-profs of niet, coach neemt geen risico

Maar het wordt mogelijk nog straffer: donderdag speelt Aberdeen in de voorrondes van de Europa League tegen het Luxemburgse Fola Esch. U voelt het al aankomen: de kans bestaat dat McGinn in actie komt tijdens die wedstrijd.

Hoewel de mannen van Fola Esch ‘maar’ semi-profs zijn, neemt de coach van Aberdeen – Derek McInnes – geen enkel risico. “Als we dachten dat het niet nodig zou zijn om Niall erbij te halen, hadden we hem op vakantie laten gaan zodat hij in de zon kon gaan liggen.”

"Chapeau voor zijn parcours met Noord-Ierland, maar we zijn blij dat Niall McGinn terug is"

Derek McInnes

“Maar Niall is een speler van deze club en we staan aan de vooravond van een belangrijke match. Chapeau voor het parcours dat hij met Noord-Ierland op het EK heeft afgelegd, maar we zijn blij dat hij terug is.”

Hopelijk gunt McInnes de 28-jarige Noord-Ier na die belangrijke wedstrijden in de Europa League toch nog wat extra vakantie. McGinn viel op het EK in Frankrijk drie keer in en scoorde één goal tegen Oekraïne. Bij Aberdeen tekende de middenvelder vorig seizoen nog voor tien goals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties