Reactie Het ging er hard aan toe in Kortrijk: "Dat is hun spel, daar kan je niets op zeggen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties
Het ging er hard aan toe in Kortrijk: "Dat is hun spel, daar kan je niets op zeggen"
Foto: © photonews

AA Gent had het niet makkelijk op bezoek bij Kortrijk. Het blok van de Kerels stond erg laag en de Gentse aanval had het er lastig mee. Ook Sven Kums zag dat zijn ploeg te weinig creëerde.

"Zij starten heel agressief, wij hadden veel balbezit, maar vonden de openingen moeilijk", aldus Kums. "Ze stonden ook laag, dus ballen achter de verdediging leggen, ging niet." Na de koffie liep het wat vlotter bij de Gentenaars

"In de tweede helft kwam er veel meer ruimte en hebben er ook van geprofiteerd. Ze kwamen niet meer over de middenlijn. Ik vond de tweede helft goed, alleen creëerden we te weinig voor de overwinning."

Een openingsspeeldag op Kortrijk is altijd moeilijk

"Op voorhand wil je natuurlijk deze wedstrijd winnen. Als je 1-0 achterstaat bij de rust, kan je tevreden zijn met een punt", ging de Gentse kapitein verder. De Buffalo's hadden wel wat slordigheidjes. "We leden wat balverlies, maar ik denk niet dat daar zo’n grote kansen uit kwamen voor KV Kortrijk."

"1-1 is een terecht resultaat, een openingsspeeldag is nooit makkelijk op Kortrijk. Dat het hard was? Dat klopt. Ze hebben heel wat kaarten gepakt en fouten gemaakt. Dat is hun spel, daar kiezen ze voor. Daar kan je weinig op zeggen."

Bekijk hieronder de reactie van Sven Kums. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties