Goalies Jackers (18) en Coucke (17) blijven in de wachtkamer zitten: "Courtois was een uitzonderlijk talent dat er op zijn 16e stond"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 85 reacties

Situatie Genkse doelmannen blijft voorlopig ongewijzigd

Goalies Jackers (18) en Coucke (17) blijven in de wachtkamer zitten: "Courtois was een uitzonderlijk talent dat er op zijn 16e stond"
Foto: © photonews

Nordin Jackers (18) en Gaetan Coucke (17) willen komend seizoen een volgende stap in hun ontwikkeling zetten. Voorlopig moeten de twee jonge goalies rekening houden met de aanwezigheid van Marco Bizot en Laszlo Köteles. Komt er in die situatie de komende weken nog verandering?

Na een seizoen op de bank zag het ernaar uit dat Köteles snel op zoek zou gaan naar een nieuwe club. Maar de Hongaarse doelman loopt nog steeds in Genk rond. "Laszlo en Marco klagen niet en gaven nog niet aan weg te willen", vertelt keeperstrainer Erwin Lemmens in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Misschien wordt er op een bepaald moment een beslissing genomen, maar momenteel is er niet over gesproken. De transfermarkt is open tot eind augustus. De carrousel moet zowel bij Genk als de andere teams nog op gang geraken."

Jackers moet proberen de plaatsen van eerste en vooral tweede doelman aan te vallen

Erwin Lemmens

En dus blijven Jackers en Coucke voorlopig in de wachtkamer zitten. "Een topclub in België heeft nood aan twee topdoelmannen met jonkies eronder. Thibaut Courtois was een uitzonderlijk talent dat op zijn 16e in doel stond. Nordin en Gaetan zijn 18 en 17. Op die leeftijd moet je niet ver springen, maar hard werken om je niveau naar boven te halen."

"Jackers heeft vorig jaar enorme stappen vooruit gezet. Nu wacht voor Coucke dezelfde rol, terwijl Jackers moet proberen de plaatsen van eerste en vooral tweede doelman aan te vallen", besluit Lemmens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties