Daarom vertrok Paul Pogba destijds bij Manchester United

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Daarom vertrok Paul Pogba destijds bij Manchester United
Foto: © Photonews

Als alles volgens plan verloopt, dan wordt Paul Pogba binnen afzienbare tijd de duurste speler in de geschiedenis van het voetbal. Manchester United wil de Fransman weghalen bij Juventus en heeft daar héél veel geld voor over.

Nochtans speelde Pogba enkele jaren terug nog gewoon voor… Manchester United. Hoe kon het nu eigenlijk dat de Engelse recordkampioen een natuurtalent als Pogba kwijtspeelde? We zetten het hele verhaal nog eens op een rijtje.

In 2009 streek Pogba neer in Manchester en in zijn eerste seizoen liet hij zich meteen opmerken bij de U18 van United. De Fransman scoorde zeven goals voor het jeugdelftal, waaronder enkele absolute pareltjes.

Verzuurde relatie tussen Ferguson en Pogba-Raiola

Het is niet veel later dat de zaken verkeerd begonnen te lopen. Drie stevige karakters: Pogba zelf, Sir Alex Ferguson en zaakwaarnemer Mino Raiola botsten met elkaar. Ferguson vertrouwde Raiola voor geen haar, en dat al vanaf het eerste moment dat hij de Nederlander met Italiaanse wortels ontmoette.

Ferguson beschuldigde Raiola en Pogba ervan dat ze op geld uit waren, terwijl Pogba zelf het over een gebrek aan speelgelegenheid had. De relatie tussen Ferguson enerzijds en Raiola en Pogba anderzijds verzuurde en in juli 2012 trok de middenvelder de deur op Old Trafford achter zich dicht.

Wereldtopper geworden bij Juventus

Pogba trok naar Juventus, waar hij vrijwel meteen een basisplaats veroverde en uitgroeide tot een absolute wereldtopper. En nu is Manchester United dus bereid om zijn ex-speler opnieuw in de armen te sluiten. De Engelsen hebben daar zelfs meer dan 100 miljoen euro voor over.

Mino Raiola in het gezelschap van een van zijn andere cliënten: Mario Balotelli

Paul Pogba bij Juventus, een beeld dat we komend seizoen niet meer te zien krijgen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties