Gunstige loting voor Belgische teams: "Het zou een ontgoocheling zijn moest er een ploeg niet doorgaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Gunstige loting voor Belgische teams: "Het zou een ontgoocheling zijn moest er een ploeg niet doorgaan"

Vrijdagmiddag gingen om 13 uur drie Belgische clubs de trommel in voor de loting van de laatste voorronde van de Europa League. Al bij al kregen ze alle drie een haalbare loting. Volgens Eddy Snelders is kwalificatie een must.

"Ze moeten alle drie doorgaan", is de voetbalanalist duidelijk. "Gent heeft een heel haalbare kaart (Shkëndija, red.) geloot. Lokomotiv Zagreb is natuurlijk iets moeilijker voor Racing Genk. Maar de ploeg is in stijgende lijn aan het presteren. In Cork hebben ze overtuigend gewonnen. Nu wacht een serieuze test tegen AA Gent en dan moeten ze gewoon doorgaan."

"Het zou een ontgoocheling zijn moest er een ploeg niet doorgaan. Deze loting mag geen hinderpaal zijn. Het had namelijk veel slechter gekund. Ze moeten dus in staat zijn om het te halen", aldus Snelders. Anderlecht kreeg met Slavia Praag op papier de moeilijkste tegenstander. Is die uitschakeling tegen Rostov al verteerd?

"Pijnlijke uitschuiver"

"Het was hoopgevend in Rostov, dan heeft Weiler enkele spelers laten rusten in Moeskroen. Maar de wedstrijd thuis tegen Rostov was vooral een koude douche en een pijnlijke uitschuiver. De match tegen Kortrijk zal belangrijk zijn. Het zou niet mogen dat alles wat bewierookt is over Weiler meteen gehypothekeerd wordt."

Het zou niet mogen dat alles wat bewierookt is over Weiler meteen gehypothekeerd wordt

Tot slot werden echt verre verplaatsingen vermeden, altijd een voordeel volgens Snelders. "Het is alleszins goed dat het niet ver is. Alle uitwedstrijden zijn zeker geen verre verplaatsingen", aldus de analist. "Als we ons nu allemaal plaatsen en met vijf ploegen in Europa zitten, dan kunnen we opnieuw onze competitie opwaarderen", besluit Snelders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties