17-jarige Belg steekt neus aan het venster in de Jupiler Pro League en charmeert: "Ik speel snel en eenvoudig"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 3 reacties
17-jarige Belg steekt neus aan het venster in de Jupiler Pro League en charmeert: "Ik speel snel en eenvoudig"
Foto: © Photonews

De tweede speeldag in de Jupiler Pro League is alweer achter de rug. Naast de nederlaag van Club Brugge en de klinkende overwinning van RSC Anderlecht, viel er evenwel nog iets te noteren. Het debuut van een amper 17-jarige Belg.

KVC Westerlo ging zondagnamiddag met 3-0 onderuit op het veld van Sporting Lokeren. Twintig minuten voor tijd, bij een 2-0-stand, gooide Bob Peeters een piepjonge gozer in de strijd: Daan Heymans.

"Geen gemakkelijke match om in te vallen, maar ik ben tevreden" - Daan Heymans

Heymans is een centrale middenvelder van amper 17 jaar, die sinds de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraait in de A-kern van Westerlo. De jonkie toonde zich in aanloop naar het nieuwe seizoen meermaals en Peeters gunde hem nu ook zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League.

“Het was niet de gemakkelijkste match om in te vallen, maar toch ben ik heel tevreden met mijn speelminuten”, aldus Heymans na de match. “Ik zal – hopelijk – nog kansen krijgen, maar ik heb me toch al meteen proberen te bewijzen. Het is niet omdat het kalf al verdronken was, dat ik niets meer moest tonen, hé.”

"Ik ben rustig aan de bal en speel snel en eenvoudig"

Daan Heymans

Toch nog even benadrukken dat Heymans nog steeds máár 17 is. Daar viel op het veld weinig van te zien. “Één van mijn sterke punten is dat ik rustig ben aan de bal. En daarnaast speel ik altijd snel en eenvoudig, áls het mogelijk is.”

Heymans leunt dezer dagen dicht bij de basiself van De Kemphanen aan, maar toch blijft hij nederig. “Het is moeilijk om te zeggen hoe dicht ik bij de basisploeg sta. Er is veel concurrentie op mijn positie en iedereen traint scherp. Maar ik voel wel dat Bob Peeters de jeugd wil en ook durft te gebruiken. Dat is alleen maar goed voor een jonge speler.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties