Moeskroen heeft reeds 8 gele kaarten: kwestie van niet kunnen of gebrek aan kwaliteit?

Redactie
| 1 reacties
Moeskroen heeft reeds 8 gele kaarten: kwestie van niet kunnen of gebrek aan kwaliteit?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeskroen kreeg in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League al acht gele kaarten. Als ze aan dat tempo doorgaan, hebben ze op het einde van het seizoen er 120 achter hun naam staan. Een potige ploeg of een gebrek aan kwaliteit?

Moeskroen is niet bepaald goed – en dat is licht uitgedrukt – aan het nieuwe seizoen begonnen. De manschappen van Glen De Boeck pakte een nul op zes in de eerste twee (thuis)wedstrijden. Moet gezegd worden: de eerste wedstrijd speelden Les Hurlus wel tegen Anderlecht en stonden ze meer dan hun mannetje.

Acht keer geboekt

En toch is het best opvallend dat de ploeg al acht keer met een gele kaart geboekt werd. Moeskroen is totaal geen ploeg van de smerige overtredingen – herinnert u zich nog Tubeke in eerste klasse enkele jaren geleden - integendeel. Er werden net wel heel wat domme foutjes gemaakt die op een gele kaart kwamen te staan.

Maar uiteindelijk kom je bij de ploeg steeds weer bij hetzelfde feit terecht. De Henegouwers zijn niet genoeg gewapend om dit seizoen te overleven in de Jupiler Pro League. Mogelijk komen die foutjes er door een gebrek aan ervaring en kwaliteit. De smeekbede van hoofdtrainer Glen De Boeck en assistent-coach Lorenzo Staelens moet dan ook dringend aangehoord worden.

Staelens wil er minstens vijf versterkingen bij, liet hij nog voor de openingsspeeldag weten. Het Moeskroen-bestuur heeft nog een kleine drie weken om de kern te wapenen voor mogelijk nog 28 spannende speeldagen in de JPL.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties