Izquierdo over zijn moeilijke periode: "Mijn familie rekent op me, ik ben verantwoordelijk voor hen"

Redactie
| 10 reacties
Izquierdo over zijn moeilijke periode: "Mijn familie rekent op me, ik ben verantwoordelijk voor hen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

José Izquierdo heeft een tijdje niet gelachen. En dat is opmerkelijk voor de Colombiaan die meestal met de glimlach door het leven stapt. De transferbeslommeringen speelden echter door zijn hoofd, maar ondertussen is dat weer vrij gemaakt.

Izquierdo kon een grote transfer richting Sevilla of Hamburg maken, maar Club Brugge lag dwars. "Enerzijds probeerden de mensen van de club en de ploegmaats op mij in te praten om nog een jaar te blijven, anderzijds vonden mijn familie en manager dat ik moest vertrekken. Ik zat gewrongen tussen twee kampen", aldus Izquierdo in HLN.

Zijn familie zag hem een financiële klapper missen. "Ze rekenen op mij om hen een beter leven te bezorgen. Het is niet zozeer dat ik arm ben opgegroeid, maar we hebben een grote familie. Ik ben vooral verantwoordelijk voor de kinderen. Zo liet mijn broer zo'n acht jaar geleden het leven. Ook voor de twee kinderen die hij naliet, moet ik zorgen."

Mijn broer liet zo'n acht jaar geleden het leven. Ook voor de twee kinderen die hij naliet, moet ik zorgen.

"Ze zeiden 'Je hebt alles gedaan voor Club en daar mag je nu voor beloond worden'. Hun redenering is simpel: als er een kans komt, moet je ze grijpen. Ze denken niet toekomstgericht. Bovendien kwamen mijn ouders speciaal voor mij al een paar keer drie maanden naar België. Ik zat die periodes echter vaak op afzondering of op een Europese verplaatsing, waardoor ze veel alleen zaten. Ze kwamen dan moeilijk buiten, door het weer en de verschillende cultuur. In Spanje zou het al anders zijn, meer zoals in Colombia."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties