De Bruyne past zich aan aan Guardiola: "Iedereen begint het te begrijpen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
De Bruyne past zich aan aan Guardiola: "Iedereen begint het te begrijpen"
Foto: © Photonews

Manchester City won zondag hun openingsmatch in de Premier League door met 2-1 te winnen van Sunderland. Kevin De Bruyne kreeg meteen het vertrouwen van Pep Guardiola. De Rode Duivel liet zich na de match uit over de tactiek van de Spaanse oefenmeester.

"We hebben tijd nodig om ons aan te passen, maar het gaat best goed", aldus Kevin De Bruyne bij Manchester United Evening News. "Hij heeft zijn eigen tactiek. Ik speel niet meer als echte nummer tien, maar meer als een nummer acht die veel ruimte krijgt."

Ik speel nu meer als een acht die veel ruimte krijgt

"Iedereen begint het te begrijpen. Soms zie je spelers denken: 'Waar moet ik nu lopen?', maar voor onze eerste wedstrijd was het beter dan verwacht. Het is heel verschillend tegenover vorig jaar, zoals bij elke coach", zegt de middenvelder.

"We werken op een andere manier, maar ik voel mij er goed bij", klinkt het bij De Bruyne, die het ook nog even over de manier van pressen had bij Guardiola. "Soms is het makkelijker om enkele seconden te pressen dan voor een lange sprint te gaan. Het gaat er minder hard aan toe. En als je veel balbezit hebt, dan kan je soms wat meer rusten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties