Aftellen naar start La Liga: De nieuwkomers

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Aftellen naar start La Liga: De nieuwkomers
Foto: © photonews

Vrijdag staat de start van de Primera Division op het programma. In de competitie waarin Barça, Real en Atlético de lakens uitdelen, zagen we al enkele mooie transfers. We gieten de opvallendste nieuwkomers een elftal vol sterren.

Doel

Technisch gezien maakte Geronimor Rulli van Real Sociedad ook een overstap, maar hij werd gekocht door Manchester City en meteen terugverkocht aan Sociedad met een terugkoopclausule. Hier kiezen we dus voor Roberto die na enkele jaren Olympiakos het doel van Espanyol gaat verdedigen.

Verdediging

In de verdediging kunnen we niet naast de twee Franse aankopen van FC Barcelona kijken. Barça plukte Umtiti voor 25 miljoen weg bij Lyon en ging talentvol linksachter Digne voor 16,5 miljoen halen bij PSG.

Martin Montoya verliet de Catalanen dan weer en trok transfervrij naar Valencia. Voor hem moet dit eindelijk het jaar van de grote doorbraak worden. Martin Demichelis ruilde Manchester City definitief in voor Espanyol.

Middenveld

Ook op het middenveld lijkt Barça de grootste slag te slaan. Met André Gomes van Valencia haalde het één van de beste jonge Portugezen binnen. Atlético Madrid liet zich ook niet onbetuigd en haalde met Nicolás Gaitan een dribbelwonder weg bij Benfica.

Het eeuwige Braziliaanse talent Ganso probeert het op z'n 26e nog eens in Europa en doet dat bij FC Sevilla. Nani moet bij Valencia voor de rushes van op de flank gaan zorgen. benieuwd of hij zijn niveau van weleer terug kan vinden.

Aanval

Voorin blijven we in Madrid. Real haalde met Alvaro Morata een topper terug naar de oude stal, maar of hij blijft is nog een vraagteken. Bij Atlético rekenen ze dit seizoen op Kevin Gameiro voor de goals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties