Sébastien 'ik wil naar huis' De Maio is niet alleen: deze zeven hielden het nóg minder lang uit

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Sébastien 'ik wil naar huis' De Maio is niet alleen: deze zeven hielden het nóg minder lang uit
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Sébastien De Maio, die na 35 dagen alweer vertrekt bij Anderlecht, is niet alleen. Er zijn al minstens zeven voetballers die minder lang bij hun club leven dan de centrale verdediger.

Christian Vieri: één maand

Chrtistian Vieri was een absolute legende bij Inter, maar bij de clubs daarna zou het hem minder goed vergaan. De goalgetter tekende in 2006 een contract bij Sampdoria, maar daar kon hij nooit echt aarden. Na iets meer dan een maand verkaste hij naar Atalanta.

David Unsworth: minder dan een maand

Familie is vaak de reden waarom spelers snel van clubs veranderen. De echtgenote van David Unsworth tartte echter alle verbeelding. In 1998 ging hij van West Ham naar Aston Villa omdat z'n familie niet kon aarden in Londen.

In Birmingham ging het hen echter ook niet voor de wind en binnen een maand zat Unsworth alweer bij Everton. Daar bleef hij gelukkig wat langer hangen.

Ali Dia: 14 dagen

Het verhaal van Ali Dia is iets aparts. Via een telefoontje gepleegd door een vriend van de aanvaller, was Graeme Sounness ervan overtuigd dat het om de talentvolle neef van George Weah ging.

Ali Dia kwam zelfs in actie in één Premier League wedstrijd als invaller, maar werd zelf opnieuw gewisseld. De spits had immers evenveel talent als een bosje peterselie en evenveel familie van Weah als wij van Barack Obama.

Hameur Bouazza: 13 dagen

Recenter, in 2009, verliet Bouazza het Engelse Fulham om bij Sivasspor in Turkije te gaan spelen, maar kon zich niet vinden in de levensstijl die men er in Turkije op nahield. Na dertien dagen zat hij alweer over het kanaal, in Blackpool.

Robert Jarni: één week

Robert Jarni was één van de sterren van het Kroatische nationale elftal en werd door Gordon Strachan naar Coventry gehaald. Na een week was hij alweer weg om te tekenen bij... Real Madrid. Hij gaf toe dat zijn gezin niet naar Engeland wou. Dat kan, of is een transfer naar Real gewoon niet iets fabuleuzer?

Sol Campbell: 3 dagen

Sol Campbell, de legendarische verdediger van Arsenal, tekende in de nadagen van zijn carrière een contract voor een smak geld bij vierdeklasser Notts County. Toen bleek dat het team toch geen ambitie had om snel drie keer te promoveren, vertrok hij alweer.

Dietmarr Hamann: 24u

De ergste was echter Dietmarr Hamann, toen hij bij Liverpool vertrok in 2006 tekende hij eerst bij Bolton Wanderers. Amper één dag later was hij op weg naar Machester City, die betaalden iets meer dan een half miljoen euro aan Bolton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties