Kunstgrasveld STVV is brandend actueel, ook spelers van Lokeren en Anderlecht klaagden over hun vreemde ervaringen
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties

Nieuwe veld van STVV is een hot item

Kunstgrasveld STVV is brandend actueel, ook spelers van Lokeren en Anderlecht klaagden over hun vreemde ervaringen
Foto: © photonews

Na de zware enkelblessure van Holly Tshimanga is het kunstgrasveld van Stayen brandend actueel. Maar nog voor het onfortuinlijk uitvallen van het Genk-talent werd er al duchtig over de Truiense mat gesproken.

"Dat synthetisch veld is echt bizar. Zo maakt de bal gekke botsen doordat er zoveel plastiek in het veld zit", liet Lokeren-middenvelder Killian Overmeire na de eerste speeldag al optekenen. "Bovendien lijkt de bal bij een zachte pass meer te glijden dan te rollen."

De bal maakte vreemde curves, zelfs over de grond

Een gevoel dat vrijdag gedeeld werd door Leander Dendoncker. "Het was tijdens de opwarming toch even aanpassen. De bal maakte vreemde curves, zelfs over de grond", vertelde de middenvelder die de ondergrond niet als excuus wilde inroepen voor het 0-0-gelijkspel.

De vochtigheid van het terrein kwam na de blessure van Tshimanga ter sprake, iets wat vrijdag absoluut goed zat. Heel wat spelers gleden namelijk uit.

"Ook ik verloor een keer mijn evenwicht", aldus Dendoncker. "Normaal kan je op een synthetisch veld met plastieken noppen spelen, maar als het gesproeid is, is het toch opletten."

Dinsdag stuurde STVV al een communiqué uit ter verdediging

Het was vrijdag balanceren op Stayen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties