Dit weekend start La Liga: worden Barcelona, Real en Atlético bedreigd?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Dit weekend start La Liga: worden Barcelona, Real en Atlético bedreigd?
Foto: © Photonews

Vrijdagavond trappen Málaga en Osasuna het nieuwe seizoen in de Primera Divisón op gang. We zetten u alvast op weg met alles wat u moet weten over het nieuwe Spaanse voetbalseizoen.

De favorieten

Laten we wel wezen, in Spanje zijn er maar drie echte topfavorieten. Real Madrid en FC Barcelona zullen het met elkaar moeten uitvechten met Atlético Madrid steeds in de buurt als waakhond. Veel punten zullen de toppers alvast niet mogen laten liggen.

Voor de vierde plek in de Champions League lijkt Valencia de beste papieren te hebben. Met Sevilla, Villarreal en Athletic Bilbao zijn er echter voldoende kapers op de kust. Het belooft spannend te worden voor plek vier tot en met zeven.

De transfers

Vooral Barcelona en Atlético Madrid vielen op in de mercato. Barcelona kon het vertrek van Dani Alves opvangen door extra versterking achterin in de vorm van Samuel Umtiti en Lucas Digne. Met André Gomes haalden ze één van de beste jonge middenvelders uit de competitie weg bij Valencia.

Atlético slaagde er wonderwel in om de betere spelers van vorig seizoen bij zich te houden. Griezmann zal dit weekend nog steeds in een rood-wit shirt rondlopen, net als Carrasco, Juanfran, Godín en Koke.

Real Madrid hinkt wat achterop met enkel de teruggekeerde Alvaro Morata, maar we vermoeden dat de Madrilenen nog lang niet uitgekocht zijn. Hier kan u trouwens nog eens het elftal van de transfers in de Primera Division bekijken.

Zij krijgen het moeilijk

Het vijftal dat zal moeten strijden tegen de degradatie lijkt bekend. Granada, Alavés, Leganés, Sportin Gijón en Osasuna worden in de onderste regionen verwacht en moeten het ongelijk van de analisten proberen bewijzen.

Ook bij UNIBET zijn Real Madrid en Barcelona de favorieten. Barça wordt het meeste kans toegedicht, een gok van 60€ op de Catalanen kan 105 euro opleveren. Een kans wagen op Real of Atlético kan u respectievelijk 150 euro en 720 euro rijker maken. En die zestig euro? Die krijgt u via deze link zelfs gratis!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties