8 toptalenten uit La Liga en de Serie A om dit seizoen in de gaten te houden
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

8 toptalenten uit La Liga en de Serie A om dit seizoen in de gaten te houden: Pjaca, Musonda, Sisto,...

8 toptalenten uit La Liga en de Serie A om dit seizoen in de gaten te houden

In navolging van de Premier League en de Ligue 1, trekken ook de Serie A en La Liga zich dit weekend opnieuw op gang. Het wordt uitkijken naar Juventus, Real Madrid en FC Barcelona, maar ook naar welke jonkies tijdens deze jaargang kunnen ontbolsteren.

Voetbalkrant.com stelde een lijstje samen met 8 toptalenten die we tijdens de jaargang 2016-2017 absoluut in de gaten moeten houden. Vier spelers uit de Serie A en vier spelers uit La Liga, inclusief één Belg.

Lucas Hernandez (Atlético Madrid, 20)

De Franse Spanjaard Lucas Hernandez stroomde in 2014 door uit de jeugdopleiding van Atlético Madrid. De centrale verdediger staat te boek als een groot talent en maakte reeds vorig seizoen zijn debuut in de eerste ploeg van Diego Simeone.

Pione Sisto (Celta Vigo, 21)

Celta de Vigo haalde de nog steeds maar 21-jarige Sisto weg bij FC Midtjylland. De snelle winger maakte vorig jaar indruk in de Deense competitie en in de Europa League, waardoor Celta 6 miljoen euro op tafel legde.

Charly Musonda Junior (Real Betis, 19)

Chelsea verhuurde Musonda vorig seizoen al aan Real Betis en onze landgenoot knokte zich vrijwel meteen in de ploeg. Dit moet het seizoen van de bevestiging en de absolute doorbraak worden voor Charly.

Inaki Williams (Athletic Bilbao, 22)

Inaki Williams is een pijlsnelle Bask met Ghanese roots. De 22-jarige winger zette zich de voorbije jaren al rustig door bij Athletic en moet tijdens deze jaargang bewijzen waarom verschillende topclubs hem in de gaten houden.

Marko Pjaca (Juventus, 21)

Pjaca gooide hoge ogen op het EK in Frankrijk en Juventus twijfelde geen seconde om hem aan te trekken. Maar liefst 23 miljoen legde De Oude Dame op tafel om de Kroaat weg te halen bij Dinamo Zagreb.

Stefano Sensi (Sassuolo, 21)

Sensi is nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar de centrale middenvelder is een man om in de gaten te houden. De Italiaan werd opgeleid bij Cesena en het is daar dat Sassuolo hem ging halen. Bij de verrassing van vorig seizoen hoopt Sensi zich nu door te zetten in de Serie A.

Adam Nagy (Bologna, 21)

Nagy is nog zo’n jongen die het goed deed op het EK in Frankrijk en op die manier een transfer verzilverde. Bologna ging ietwat verrassend aan de haal met de jonge middenvelder van Ferencvaros, die amper 1,5 miljoen kostte.

Umar Sadiq (AS Roma, 19)

De boomlange Nigeriaan was de voorbije weken nog met Nigeria aan de slag op de Olympische Spelen in Rio, maar gaat zich vanaf heden mogen bewijzen bij AS Roma. Vorig seizoen liet de spits al goede dingen zien bij de Romeinen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties