Bolingoli oogst lof in Brugge: "Volwassen, interessant profiel en vergelijkbaar met Acheampong"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 26 reacties
Bolingoli oogst lof in Brugge: "Volwassen, interessant profiel en vergelijkbaar met Acheampong"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme moet tegen KV Kortrijk een vervanger voor de geblesseerde José Izquierdo tussen de lijnen brengen. Afgelopen weekend tegen Sporting Lokeren was dat nog Boli Bolingoli (21). Het jeugdproduct van Club Brugge gooit dezer dagen hoge ogen op Jan Breydel.

“Of Boli de beste optie is om Izquierdo te vervangen? Hij is één van de opties”, liet Preud’homme op het wekelijkse persmoment van Club Brugge nog niet in zijn kaarten kijken. “Boli is vorige week goed ingevallen en daar ben ik blij mee.”

Gebrek aan regelmaat

De neef van Romelu en Jordan Lukaku maakt progressie en dat bevalt Preud’homme wel. “We werken al lang met Boli en je zag dikwijls heel goeie dingen bij hem. Daarom geloofden we ook altijd al hard in hem. Alleen ontbrak het hem aan regelmaat.”

Volwassen invalbeurt

“Tegen Lokeren zag ik Boli volwassen invallen. Dat stemt me tevreden en ik hoop dat hij die lijn kan doortrekken in de toekomst”, aldus Preud’homme.

Interessant profiel

Een interessant profiel heeft Bolingoli sowieso. De linkspoot kan op de linksback en op de positie van linksbuiten uit de voeten. “In onze kern beschouwen we Boli in eerste instantie als een linksachter. Maar we weten ook dat hij hoger op het veld kan spelen. Je kan het vergelijken met Acheampong bij Anderlecht.”

“Boli heeft mogelijkheden, daar zijn we ons van bewust. Vergeet niet wat hij twee jaar geleden tegen Besiktas liet zien in de Europa League, hé. (Bolingoli scoorde twee goals in Turkije, nvdr.) We verwachten alleen iets meer regelmaat van hem”, besloot Preud’homme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties