Lukaku verklaart zijn gemiste transfer: "Het steekt toch wat, maar ik wou het niet op de spits drijven"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 4 reacties
Lukaku verklaart zijn gemiste transfer: "Het steekt toch wat, maar ik wou het niet op de spits drijven"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Een bulderlach, dat was het eerste antwoord van Romelu Lukaku toen de stelling kwam dat hij blijkbaar absoluut niet mocht vertrekken bij Everton. Een heikel onderwerp, want Lukaku moet nog een seizoen bij Everton spelen en wil zich niet impopulair maken, al wou hij wel een toptransfer eigenlijk.

De persverantwoordelijke van de KBVB vond het na vijf minuten over zijn transfer wel welletjes: "Zijn er nog vragen over de Rode Duivels?" Maar intussen had Lukaku toch duidelijk gemaakt wat hij er precies van vond, al moest hij wel braaf blijven tegenover zijn huidige club. "Het was bizar deze zomer. Ik wist vrij snel dat het duidelijk was dat ik niet mocht vertrekken", lachte hij nog steeds.

Of ik een contractverlenging ga tekenen? Dat moet je aan Mino vragen

Nochtans was de interesse van verschillende teams concreet. Maar nu wil Everton hem een nieuw contract voorschotelen. Of hij dat gaat tekenen, staat zeker nog niet vast. "Dat moet je Mino (Raiola, zijn manager) vragen. Ik wou niet in conflict gaan. Tuurlijk kan ik zelf ook over mijn toekomst beslissen. Ik zeg Mino ook wat ik wil, maar hij wil ook het beste voor mij."

Toch steekt het missen van een transfer naar een grotere club toch wat. "Ik voetbal niet voor het geld, maar ik wil wel prijzen pakken. Maar ik ga het ook niet op de spits drijven en thuisblijven. Ik wil geen negatieve reputatie kweken. Ik wil de club met respect behandelen en dan behandelen zij mij ook hopelijk met respect. Maar ja, uiteindelijk steekt het toch wel een beetje, maar het is nu gebeurd."

Onder Ronald Koeman kan ik misschien ook die laatste stap zetten

"Het zal wel met een reden zijn. Ik wil groeien. Anders was ik in plaats van naar Everton wel naar Juventus gegaan twee jaar geleden. Maar ik was niet klaar voor de Italiaanse competitie. Everton was toen de goeie keuze. En onder Ronald Koeman kan ik misschien nog die laatste stap zetten..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties