Redactie
| 1 reacties

De Rode Duivels gaan dinsdagavond in Cyprus op zoek naar hun eerste zege richting het WK. Zondag kwamen enkele andere toplanden al in actie voor hun eerste kwalificatieduel.

Müller twee keer

Thomas Müller was de grote man voor Duitsland op bezoek in Noorwegen. De aanvaller opende de score in minuut 15 en trof ook op het uur raak. Tussendoor deed Kimmich de touwen trillen en dus is de wereldkampioen prima gestart in een groep met verder Tsjechië en Noord-Ierland.

Engeland op de valreep

Sam Allardyce is er op de valreep in geslaagd om zijn debuutmatch als bondscoach te winnen. Lallana maakte in de 95ste minuut de verlossende 0-1 tegen tien Slovaken.

Abominabele eerste helft

De eerste helft van Sam Allardyce aan het roer van de Engelse nationale ploeg was er een om snel te vergeten. We noteerden geen enkel schot tussen de palen, 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Na de pauze kreeg de Slovaakse aanvoerder Martin Skrtel een tweede gele kaart en tegen tien Slovaken gingen de Engelsen op zoek naar de drie punten. Allardyce bracht Dele Alli, Walcott en Sturridge voor de tegenvallende Henderson, Sterling en Kane, maar het leek niet te zullen lukken.

Verlosser Lallana

Adam Lallana trof een kwartier voor tijd de paal en een late goal van Theo Walcott werd nog afgekeurd. Tot Lallana is de 95ste minuut de verlossende 0-1 door de benen van de Slovaakse doelman Matus Kozacik mikte en zo de harten van de Slovaakse fans brak.

Litouwen verrast bijna

In de andere wedstrijd in de groep van Engeland kwam Litouwen tegen Slovenië verrassend 2-0 voor na doelpunten van Fiodor Cernych en Vykintas Slivka.

Slovenië knokte in de tweede helft nog terug. Rene Krhin maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer en in de slotfase kwam Slovenië via Bostjan Cesar zelfs nog langszij: 2-2.

Afgang voor Polen, Denemarken wint wel

Ook in groep E werden al twee wedstrijden gespeeld. Polen kwam via Leicester-aanwinst Bartosz Kapustka al snel 0-1 voor op het veld van Kazachstan. Robert Lewandowski verdubbelde die voorsprong nog voor de rust en leek Polen naar een vlotte zege te gidsen.

Maar na de pauze vochten de Kazakken terug. Sergey Khizhnichenko maakte twee goals in 6 minuten en bracht de thuisploeg langszij. Het laatste halfuur werd er niet meer gescoord en zo eindigde deze potige wedstrijd met vier doelpunten, tien gele kaarten een een puntje voor beide partijen.

Denemarken won het ander duel in deze poule met 1-0 van Armenië. Christian Eriksen maakte na iets meer dan een kwartier het enige doelpunt van de match. De middenvelder van Tottenham miste in de tweede helft nog een strafschop en zo bleef het bij 1-0.