Debuut van Kosovo overschaduwd door onduidelijkheid van FIFA

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Debuut van Kosovo overschaduwd door onduidelijkheid van FIFA

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aanloop naar de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in de geschiedenis van Kosovo wordt ontsierd door een gebrek aan duidelijkheid van de FIFA. Kosovo weet nog altijd niet welke spelers het in Finland mag opstellen en welke niet.

Kosovo speelt vanavond zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd ooit in het Finse Turku. Bondscoach Albert Bunjaki wacht nog op bevestiging van de FIFA over de speelgerechtigdheid van een zestal spelers in zijn selectie.

"Schande van de FIFA"

"Het zal niet op uren, maar op minuten aankomen", verzekerde de Kosovaarse bondscoach Bunjaki. Ook de Finse bonscoach Hans Backe is niet te spreken over het amateurisme bij de wereldvoetbalbond. "Dit is een totale schande van de FIFA", sprak die voor het historische duel tegen Kosovo.

De zes spelers waar het om gaat zijn Samir Ujkani, Alban Meha, Herolind Shala, Milot Rashica, Amir Rrahmani en Valon Berisha. De eerste vijf kwamen al in actie voor Albanië en Berisha heeft al officiële interlands voor Noorwegen achter zijn naam staan.

Rashica is de 'grootste' naam bij Kosovo, hij maakte vorig seizoen 8 doelpunten namens Vitesse in de Eredivisie. Bondscoach Bunjaki hoopt dat alles tijdig in orde komt en Kosovo zijn eerste wedstrijd op volle kracht kan aanvangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties