Renard komt terug op het ontslag van Ferrera: "De ploeg is onder hem niet geëvolueerd"

Diederik Geypen Jordan Horwood
Diederik Geypen en Jordan Horwood
| 48 reacties
Renard komt terug op het ontslag van Ferrera: "De ploeg is onder hem niet geëvolueerd"
Foto: © photonews

Het moment van het ontslag van Yannick Ferrera bij Standard dinsdag kwam onverwacht. Bij de aanstelling van zijn opvolger Aleksandar Jankovic kwam sportief directeur Olivier Renard nog eens terug op de noodgedwongen ingreep.

"De timing van een ontslag is nooit goed. Ik ben niet de enige die deze beslissing heeft genomen", liet Renard op een druk bijgewoond persmoment optekenen. De gewezen doelman was samen met Daniël Van Buyten de gebeten hond bij heel wat supporters.

Mijn taak is niet om kritiek te leveren, wel om zaken te verbeteren

"Waarom het uiteindelijk tot een ontslag kwam? Door de resultaten en vooral de manier waarop", ging Renard verder. "We wonnen dan wel de beker, maar nadien zagen we, ook al weten we dat Santini vertrok, geen evolutie. Daarom besloten we deze groep een nieuwe impuls te geven."

"Maar we willen de rekening van Ferrera niet maken. De pagina is nu omgedraaid en ik blijf veel respect voor hem opbrengen. Yannick is een jonge trainer die iets gewonnen heeft. Mijn taak is niet om kritiek te leveren, wel om zaken te verbeteren", klonk de ietwat bizarre uitleg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties