Dury legt bewondering voor Kortrijk uit: "En plagen is liefde vragen"

Dury legt bewondering voor Kortrijk uit: "En plagen is liefde vragen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem en Kortrijk spelen dit weekend hun altijd beladen derby. Beide teams staan momenteel op een plaatsje in de top-6 van de rangschikking. Coach Francky Dury heeft dan ook veel respect voor de Kortrijkzanen.

"Ik bewonder Kortrijk", aldus Francky Dury. "Omdat ze net als wij elk jaar opnieuw moeten beginnen met veel nieuwe spelers, maar toch altijd de vertrekkers weten op te vangen."

"Samen met ons hebben ze van de ploegen die niet tot de G5 behoren ook het meeste aantal keren play-off 1 gehaald. Ze doen elk jaar hun best en slagen erin van toch mee te wedijveren met de groten."

We hebben elkaar gewoon nodig

Dat er in aanloop naar een derby dan ook wat speldenprikken heen en weer zijn? Dat vindt Dury ook niet erg. "Plagen is liefde vragen hé. We weten dat de buur het goed doet en eigenlijk hebben we elkaar ook gewoon nodig."

"Als we verliezen, dat stijgt de tegenstander in achting. En vice versa, dus dat heeft zeker zijn belang. Maar uiteindelijk blijft het natuurlijk een van de 30 wedstrijden in de reguliere competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties