De 'stugge Teo' werd getekend door het leven en zijn moeilijke jeugd

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
De 'stugge Teo' werd getekend door het leven en zijn moeilijke jeugd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lukasz Teodorczyk gaan we niet meer doorgronden, zelfs als hij nog drie jaar bij Anderlecht blijft. De Poolse aanvaller wil immers liever niet met de pers praten. En we achterhaalden waarom... Een verhaal uit zijn thuisland heeft zijn relatie met de journalisten verzuurd.

We namen contact op met de Poolse redactie Splezegad Sportowy en daar legden ze ons uit waarom Teodorczyk zo boos is. Ze gingen immers zijn roots uitdiepen en het verhaal dat daar uit kwam, was er één van een héél zware jeugd. Zijn vader greep namelijk nogal makkelijk naar de fles en hij was heel agressief richting zijn vrouw en twee zonen. Hij zat zelfs in voorhechtenis voor familiaal geweld.

Op een dag hadden die twee er genoeg van en stelden hun moeder voor de keuze: ofwel smeet ze hem zelf eruit ofwel gingen zij het doen. Zijn moeder scheidde en vanaf die dag zagen Lukasz en zijn broer hun vader niet meer. Het tekende hem wel voor het leven en het verklaart ook zijn stugge houding. Teodorczyk is een man die niet met zich laat sollen.

Bij Anderlecht beklagen ze zich het alvast niet dat ze hem haalden.

Hij zocht zijn heil in de sport en al gauw werd duidelijk dat hij kwaliteiten had. Op school was hij al gauw een gevierd atleet, maar hij bleef immer gesloten. Donderdag werd dat nog maar eens duidelijk: alle spelers zijn van de UEFA verplicht om langs de pers te passeren. Teodorczyk zette twee stappen die richting uit, maar stapte met een knorre 'OK?' weer weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties