Flames-bondscoach doet héél opvallende oproep: "Duivels, sta jullie premie af"

Redactie
| 10 reacties
Flames-bondscoach doet héél opvallende oproep: "Duivels, sta jullie premie af"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

't Is een mooie poging van Ives Serneels... De bondscoach van de Belgian Red Flames deed gisterenavond een oproep aan de Rode Duivels om hun premies af te staan om andere ploegen bij de KBVB te helpen.

De KBVB wou al één miljoen euro besparen op de premies, maar er is nog geen akkoord uit de bus gevallen. De Duivels leken niet van plan om hun premies af te staan, maar Serneels deed toch een poging. Voor de bondscoach van de Flames is het duidelijk dat de miljonairs de andere ploegen kunnen helpen.

"Waarom zou een deel van hun geld niet besteed worden aan de ontwikkeling van andere takken binnen de KBVB?", aldus Serneels. "Dan heb ik het niet alleen over de vrouwen, ook over onder meer het G-voetbal, het futsal en de refs."

De spelers zullen het niet voelen in hun portefeuille - die mannen verdienen toch genoeg - maar ze kunnen wel een wereld van verschil maken

De meeste Rode Duivels hebben de premies absoluut niet nodig. "De spelers zullen het niet voelen in hun portefeuille - die mannen verdienen toch genoeg - maar ze kunnen wel een wereld van verschil maken. En dat zonder geld weg te geven! Enkel de verdeelsleutel is anders. Op die manier zouden ze duizenden kinderen meer kansen geven. In hun plaats zou ik niet twijfelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties