Wilmots haalt uit naar Verhaeghe, Collin, Henry en Verheyen

Wilmots haalt uit naar Verhaeghe, Collin, Henry en Verheyen
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Niet enkel de pers kreeg een serieuze veeg uit de pan, ook de KBVB moest het ontgelden in het interview dat Luc Alloo deed met Marc Wilmots. En nieuwbakken assistent Thierry Henry en jeugdcoach Gert Verheyen werden ook niet gespaard.

Alloo vroeg wie de Belgische voetbalbond nu eigenlijk is. "Weet jij het? Ik ook niet", antwoordde Wilmots. "Ik besliste alles op sportief vlak. Waarom is er ruzie gekomen tussen de Pro League en de amateurs? Macht! En postjes. Als je zo werkt, ga je niet vooruit, maar achteruit. Hoe je dat kan veranderen? Niet, dat is de Belgische structuur."

En dan... "Bij de DFB (Duitse voetbalbond) kan niemand bij een club en bij de DFB werken. (Wilmots verwijst naar eerder Philippe Collin en nu Bart Verhaeghe, nvdr.) Je hebt altijd goesting om je eigen club voorrang te geven. Of je werkt voor de nationale ploeg, of je werkt voor een club."

"Je kan niet werken als televisiecommentator of analist en werken als trainer bij de nationale ploeg. Dat is amateurisme." Gert Verheyen en Thierry Henry bevinden zich in dit laatste geval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties