De reden waarom de enige Turkse speler bij Gentse beloften geen kans meer zal krijgen: "Jammer voor de speler"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 3 reacties
De reden waarom de enige Turkse speler bij Gentse beloften geen kans meer zal krijgen: "Jammer voor de speler"
Foto: © photonews

Hassan Özkan balanceert al sinds 2014 op de rand van de A-kern bij AA Gent. Dit seizoen zal hij vooralsnog geen kansen krijgen. Een dispuut met zijn managers ligt aan de basis volgens Vanhaezebrouck.

Het ligt dus niet aan de 18-jarige verdediger zelf. "Het is een probleem met zijn omkadering, daardoor wil hij niet bijtekenen. Dat staat los van het feit of hij de Belgische, Turkse, of een andere nationaliteit heeft. Het is vooral spijtig voor die jongen. Makelaars met te hoge eisen verpesten het voor hem."

Voor de uitgebreide Turkse gemeenschap in Gent zou het immers een goeie zaak zijn mocht een jongen van Turkse afkomst doorbreken in Gent. "Bij ons komt iedereen aan bod. De kansen van een Turkse voetballer zijn even groot als die van een Belg."

De kansen van een Turkse voetballer zijn hier even groot als die van een Belgische

"Maar die voetballer in kwestie moet het natuurlijk zelf afdwingen. We gaan geen spelers erbij halen omdat Gent een grote Turkse gemeenschap heeft. Neen, maar als hij het bewijst, zullen we hem met open armen ontvangen", sloot Vanhaezebrouck af.

Bekijk hieronder wat Vanhaezebrouck te zeggen had over de jonge verdediger. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties