Eerste invalbeurt, eerste basisplaats, eerste beloftenselectie en eerste training met Duivels: allemaal op vijf weken tijd

Eerste invalbeurt, eerste basisplaats, eerste beloftenselectie en eerste training met Duivels: allemaal op vijf weken tijd
Foto: © photonews

Het gaat hard, keihard zelfs, voor Senna Miangue. Een paar maanden geleden hadden nog maar weinig mensen gehoord van de 19-jarige linksachter. Is me daar even verandering in gekomen in een paar weken tijd.

Vorig seizoen speelde Senna Miangue zijn wedstrijden nog voor de Primavera, de beloftenploeg van Inter Milaan. Maar na zijn vakantie kreeg hij ineens een telefoontje van Roberto Mancini. Of hij zijn zak wou maken om mee te gaan op stage? Zelfs in zijn blootje was de 19-jarige Antwerpenaar richting de spelersbus gelopen als het had gemoeten.

Dat hij op stage mee mocht, was al een overwinning op zich, maar toen kwam ook nog zijn debuut in de Serie A, zijn eerste basisplaats bij Inter, zijn oproep voor de nationale beloften en nu dus zijn eerste training met de grote Rode Duivels. Roberto Martinez gaf meer uitleg over waarom hij een linksachter haalde met amper twee wedstrijden bij de grote jongens op zijn teller.

"We willen de jongere spelers kansen geven", aldus Martinez. "Maar wat Senna betreft: hij heeft een fantastische evolutie doorgemaakt de laatste weken. En wat hij op training liet zien, was niet minder dan bijzonder goed!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties