Italië en Spanje delen de punten, Kosovo krijgt slaag in allereerste thuismatch met inzet

Koen Frans
Koen Frans

Italië en Spanje hebben 1-1 gelijkgespeeld op de tweede speeldag van hun WK-kwalificatiepoule. Albanië profiteert en wordt leider in groep G.

Groep G

In een potige wedstrijd moest de Duitse scheidsrechter Felix Brych liefst acht gele kaarten trekken. Het waren de Spanjaarden die iets voor het uur 0-1 voorkwamen via Sevilla-speler Vitolo. La Furia Roja leek revanche te zullen nemen voor de uitschakeling tegen Italië op het voorbije EK, maar Daniele De Rossi bracht de Squadra tien minuten voor tijd langszij van op de stip: 1-1.

Albanië kon niet overtuigen op het veld van dwergstaat Liechtenstein, maar door de kleine zege (0-2) komen de Albanezen wel alleen aan kop in groep G. Spanje en Italië volgen op twee punten. Israël pakte zijn eerste punten, het won met 1-2 in Macedonië.

Groep D

In groep D delen vier ploegen de leiding met vier punten. Marko Arnautovic redde voor Oostenrijk een puntje op eigen veld tegen Wales (2-2), de Stoke-aanvaller maakte beide doelpunten. Ierland klopte Georgië met het kleinste verschil (1-0) en Servië overtuigde met een 0-3 zege bij Moldavië. Kostic, Ivanovic en Tadic maakten de Servische doelpunten.

Moldavië en Georgië staan puntenloos laatste. De vier andere landen delen dus de leiding met 4 op 6.

Groep I

Het zag er lange tijd somber uit voor EK-revelatie IJsland, maar door twee goals in blessuretijd konden de sympathieke eilandbewoners de 1-2 achterstand tegen Finland alsnog ombuigen in een 3-2 overwinning. Kosovo pakte op de openingsspeeldag een hoopvol punt bij Finland, maar kreeg vanavond een pak voor de broek van de buren uit Kroatië: 0-6. Mario Mandzukic maakte in de eerste helft een zuiver hattrick.

In het laatste duel in groep I deelden Turkije en Oekraïne de punten. Ozan Tufan en Hakan Calhanoglu haalden een 0-2 achterstand op. Kroatië en IJsland delen de eerste plaats met 4 punten. Oekraïne en Turkije volgen op twee punten.