VIDEO: Hypocriet of niet? Fans van de Rode Duivels leggen uit waarom ze Romelu Lukaku eerst uitfloten en meteen erna toejuichten

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 52 reacties
VIDEO: Hypocriet of niet? Fans van de Rode Duivels leggen uit waarom ze Romelu Lukaku eerst uitfloten en meteen erna toejuichten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku en de Belgische fans, het blijft een haat-liefdeverhouding. De aanvaller van de Rode Duivels kreeg het Koning Boudewijnstadion over zich heen toen hij een dot van een kans miste, maar luttele minuten later gingen de handen wel op elkaar toen hij voor de 4-0 zorgde.

Misplaatst gedrag van de fans of niet? "Dat gefluit vond ik onterecht en mochten we niet doen", hoorden we in een eerste reactie. "Het was misschien hypocriet om zijn naam te scanderen toen hij wel scoorde."

"Zo zijn supporters nu eenmaal. Als het slecht gaat, fluiten ze. Als het goed gaat, staat iedereen op de banken", vertelden anderen dan weer. "Hij had gelijk met zijn gebaar achter het oor. Tenslotte heeft hij toch weer gescoord. Lukaku is een speler die pro en contra oproept. Je bent ervoor of ertegen. Ik ben ervoor."

Lukaku wordt hard aangepakt en hij speelt vaak ongelukkige matchen, maar we gaan hem nog nodig hebben

"Als je zo'n kans mist voor een open doel... Ik kan niet voetballen, maar die zou ik er wel ingeschoten hebben", klonk het bij een kritischere fan. "En als je ziet hoe fel de rest loopt. Ik weet dat het zijn stijl niet is, maar Lukaku loopt niet."

"Dat is mooi aan sport", sloten twee kerels af. "Een spits wordt het ene moment uitgefloten, maar toont dan dat hij er staat. Ik gun het Lukaku wel. Hij wordt hard aangepakt en speelt vaak ongelukkige matchen, maar we gaan hem nog nodig hebben. Dus ik ben blij dat hij het goed maakte voor het publiek."

Het laden van de video kan enkele seconden duren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties