WK-kwalificatiewedstrijden: de 'kleintjes' worden alsmaar sterker

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
WK-kwalificatiewedstrijden: de 'kleintjes' worden alsmaar sterker
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luxemburg pakt een punt in Wit-Rusland, Liechtenstein scoort tegen Israël, San Marino in Noorwegen, Azerbeidzjan slikte nog geen enkel tegendoelpunt, ... Enkele kleine landen doen het voorlopig érg goed in de WK-kwalificatiewedstrijden.

In Groep A vallen vooral de prestaties van Luxemburg op. Ons kleinste buurland verloor op de openingsspeeldag met 0-1 van Zweden en pakte ei zo na een punt in Bulgarije (4-3 verlies in de slotminuut). Maandag was het dan eindelijk raak: Lierse-spits Aurélien Joachim bezorgde Luxemburg, dat meer dan een helft met tien speelde, een eerste puntje met zijn doelpunt (1-1) in Wit-Rusland.

In Groep B waren de Faeröer Eilanden héél straf uit de startblokken geschoten met een 0-0 gelijkspel tegen EK-deelnemer Hongarije en 0-2 winst bij Letland. Maar deze week vielen ze van hun voetstuk: Europees kampioen Portugal kwam op de kleine eilandengroep met 0-6 winnen.

De spelers van Luxemburg vieren de onverwachte gelijkmaker van Aurélien Joachim in Wit-Rusland.

Azerbeidzjan en San Marino

Ook in Groep C is een 'klein' voetballand goed op dreef. Azerbeidzjan speelde gisteren 0-0 gelijk in Tsjechië en pakte eerder al 6 op 6 tegen San Marino (0-1) en Noorwegen (1-0). Azerbeidzjan staat met 7 op 9 tweede achter Duitsland. San Marino maakte gisteren overigens zijn eerste uitdoelpunt in meer dan 15 jaar. Mattia Stefanelli is nu een levende legende in het kleine voetballand.

In Groep E gaat het verrassende Montenegro met 7 op 9 aan de leiding. Het land uit het voormalige Joegoslavië pakte de voorbije dagen 6 op 6 tegen Kazachstan (5-0) en Denemarken (0-1). In Groep I tenslotte bevestigt IJsland, dat qua inwonersaantallen toch nog altijd bij de kleinste Europese landen mag gerekend worden. De eilandbewoners klopten Turkije met 2-0 en delen met 7 op 9 de leiding in de groep met Kroatië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties