Waar liggen de limieten van dit Racing Genk? "Deze jongens zullen ooit de grote sprong naar een topcompetitie maken"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties

Racing Genk deed niet onder voor Anderlecht, Sassuolo en Athletic Bilbao

Waar liggen de limieten van dit Racing Genk? "Deze jongens zullen ooit de grote sprong naar een topcompetitie maken"
Foto: © photonews

Wanneer Racing Genk voor eigen volk alle registers opentrekt, moet iedereen plooien. Anderlecht kwam nog met geluk weg, Sassuolo en Athletic Bilbao sneuvelden.

Dit Racing Genk moet op het EL-niveau van donderdagavond voor niemand onderdoen. "We leverden een topprestatie af tegen Bilbao, waar ook de trainer met zijn tactische ingrepen een groot aandeel in had", oordeelde doelman Marco Bizot. "Dit moeten we nu ook in de eigen competitie laten zien."

Waarom het in eigen land stroever loopt, wijt Jakub Brabec niet aan de mentaliteit. "Kleinere teams als Moeskroen stellen zich voortdurend defensief op. Daar geraak je moeilijk doorheen en bovendien willen ze je telkens verrassen op de tegenaanval. Open voetbal op een hoger niveau ligt ons gewoon beter."

De verleiding is soms groot om te veel naar voren te lopen

En dus is de vraag waar de limieten van dit Genk in de Europa League en de komende PO1 liggen. "We hebben veel goeie voetballers in de rangen lopen die, als ze blijven evolueren, ooit de grote sprong zullen maken naar een Europese topcompetitie", besluit Buffel.

"Maar in de Belgische competitie durven ze nog wel eens de organisatie verliezen als de verleiding groot wordt om te veel naar voren te lopen. Die instelling kostte ons al punten. We willen ons nu zo snel mogelijk in die top 6 nestelen. Je kan maar beter meteen mee zijn met de trein."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties