Walter Meeuws debuteert met Lommel tegen ex-club Lierse: "Ik gun het Eric Van Meir van harte"

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties
Walter Meeuws debuteert met Lommel tegen ex-club Lierse: "Ik gun het Eric Van Meir van harte"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Walter Meeuws werd vrijdagmiddag officieel voorgesteld als de nieuwe trainer van Lommel United. De voormalige bondscoach debuteert dit weekend uitgerekend tegen Lierse, de leider in 1B en de club waar hij eind jaren '90 successen mee behaalde.

Het is van 2012 in Egypte geleden dat Walter Meeuws nog eens op een trainingsveld stond. "Maar dat word je snel weer gewoon", zegt de 65-jarige oefenmeester in gesprek met Voetbalkrant. "Toen de mensen van Lommel me belden, was ik meteen gecharmeerd."

"Tom Van Imschoot (sportief coördinator bij Lommel, red.) deed het project uit de doeken en ik was blij dat ze aan mij dachten", klinkt het bij een tevreden Walter Meeuws. "Het is een jonge, zeer Belgisch getinte ploeg en ik mag hier doen wat ik m'n hele carrière heb gedaan: die gasten beter maken."

Ik heb getekend voor zeven maanden en de ambitie is duideijk: het behoud.

Tegen Eric Van Meir

De eerste opdracht van Meeuws is zondagmiddag op het veld van leider Lierse, de club waarmee hij 1999 de Beker van België won. "Of dat extra speciaal is voor mij? Toch wel. Het is bovendien ook nog eens de best uitgebalanceerde ploeg in 1B. Ze staan niet zomaar op kop, hé. En ik zal eerlijk zijn: ik gun het Eric Van Meir van harte. Ze hebben hem daar doorheen de jaren in verschillende functies en posities gebruikt, maar nu krijgt hij eindelijk het volledige vertrouwen. En Eric verdient dat."

Kan hekkensluiter Lommel United meteen oogsten op het veld van de leider? "We gaan uiteraard proberen om er iets te rapen. Maar Lierse zit in een positieve spiraal, ze scoren vlot en hun spelers zitten in topvorm. Het wordt niet gemakkelijk", weet Meeuws. "We moeten voor de winterstop gewoon weer aansluiting zoeken bij het peloton. Ik heb getekend voor zeven maanden en de ambitie is duideijk: het behoud."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties