Martinez geeft meer uitleg over de niet-selectie van Nainggolan: "Dit is mijn keuze"

Martinez geeft meer uitleg over de niet-selectie van Nainggolan: "Dit is mijn keuze"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez had wel wat verrassingen in petto bij zijn selectie voor de wedstrijden tegen Nederland en Estland. Eén van de opmerkelijkste afwezigen is Radja Nainggolan, die vorige keer forfait gaf.

De uitleg van Martinez was dat hij Nainggolan eerst volledig fit wil laten worden. "Ja, ik wil hem nu tijd geven om matchritme op te doen", aldus de bondscoach. Toch wel bizar, want de laatste zes wedstrijden met AS Roma speelde Nainggolan zo goed als alles. Twee keer werd hij gewisseld, goed voor 32 niet-gespeelde minuten.

En dan zijn er jongens als Vincent Kompany en Pedro Cavanda die heel wat minder speelden. "Dit is mijn keuze. Ik wil een Youri Tielemans ook zijn kansen geven en Radja maakt nog altijd een groot deel uit van mijn plannen voor de toekomst. Ik wil hem niet oproepen om hem slechts enkele minuten te geven. Als hij er is, is het om een belangrijke rol te spelen. Ik heb hem daar ook als eerste van op de hoogte gebracht."

Ik wil hem niet oproepen om hem slechts enkele minuten te geven

"En Kompany is een heel andere zaak. Vincent speelt op een veel minder veeleisende positie. En bij hem zal het er ook van afhangen hoeveel hij komend weekend speelt. Daarna pas zal ik zien hoeveel hij bij ons kan spelen."

De situatie van vorige keer, toen Nainggolan geblesseerd afmeldde, maar wel een oefenmatch speelde, had er dus niets mee te maken. "Nee, we hebben geen problemen. Hij heeft goeie prestaties neergezet met Roma, maar we moeten hem tijd geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties