Proto windt er geen doekjes om: "Anderlecht wilde een jongere doelman"

Maxim Cleemput
| 0 reacties
Proto windt er geen doekjes om: "Anderlecht wilde een jongere doelman"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto wilde niet weg bij Sporting Anderlecht, maar uiteindelijk trok de doelman naar KV Oostende en nam Davy Roef zijn plaats tussen de palen in bij paars-wit. Volgens de Waal had dat niets met het financiële plaatje te maken.

"Ik denk dat Anderlecht een jongere keeper wilde", verklaarde Proto bij RTBF. Hij toonde geen enkele afgunst naar de jonge Roef toe: "Ik wens hem het beste, maar ik zeg liever niets. Als ik lovend ben, zal dat enkel voor meer druk zorgen. Als ik op zijn gebreken wijs, kom ik over als een bittere voetballer", aldus de voormalige Anderlecht-doelman.

"Dit is voetbal, iedereen moet zijn eigen pad kiezen", klonk het filosofisch. "Als hij bij Anderlecht onder de lat staat, heeft hij kwaliteiten."

Veel oude bekenden

Zondag keert Proto voor het eerst terug naar zijn Anderlecht na bijna 300 wedstrijden voor paars-wit. Hij is trouwens niet de enige oude bekende bij KVO die terugkeert naar het oude nest. Onder andere Fernando Canesin, Gohi Bi Cyriac, Ibrahim aConté en Sébastien Siani ontmoeten hun voormalige werkgever.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties