Buffel begreep dubbele wissel van zijn trainer niet, Peter Maes reageert

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 6 reacties
Buffel begreep dubbele wissel van zijn trainer niet, Peter Maes reageert
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk leek zondagnamiddag op het veld van Club Brugge op weg naar een driepunter, maar in de slotfase slikte de ploeg van Peter Maes alsnog een doelpunt, en dat vlak na een dubbele wissel van de Genk-trainer.

Meteen na de wedstrijd stelde Thomas Buffel zich vragen bij die vervangingen. “Ik denk niet dat het nodig was om die wissels op dat moment door te voeren. Het stond goed”, vertelde de flankspeler.

Niet veel later werd Maes geconfronteerd met de uitlatingen van Buffel. “Dat die wissels niet op het juiste moment kwamen? Dat kan zijn. Dat we vlak erna een goal slikken, is ongelukkig. In de reactie van Thomas zit dan ook een zekere ontgoocheling. Maar Heynen zat kapot en had al aangegeven dat hij naar de kant wilde komen.”

"Ik wilde het spel even stilleggen, het tempo uit de match halen"

“We hadden niet de luxe om met die wissels te wachten tot op een moment dat we zelf in balbezit waren of het spel zich op de helft van de tegenstander bevond. De jongens stonden ook al eventjes klaar, hé.”

Maes gaf tot slot ook aan wat zijn exacte bedoeling was met de wissels. “We hadden het op het moment van de wissels erg moeilijk. Het was een pletwals. Ik was van mening dat het nodig was om het spel even stil te leggen en op die manier een rustmoment te creëren. Ik wilde het tempo uit de match halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties