De man die voorbestemd was om bondscoach te worden, maar het nooit werd: "Ik verwacht iets grandioos in Rusland"

Redactie
| 0 reacties
De man die voorbestemd was om bondscoach te worden, maar het nooit werd: "Ik verwacht iets grandioos in Rusland"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets werd vijftien jaar lang genoemd als volgende bondscoach, maar uiteindelijk kwam het er nooit van. Nu gaat hij echter met plezier naar de wedstrijden kijken en hij wil dat de Rode Duivels hem plezier blijven schenken.

Ook Gerets was ontgoocheld na het EK, maar kon dat wel plaatsen. "Bij een ploeg met zoveel talent is het verwachtingspatroon enorm hoog en als het niet lukt volgen er bakken kritiek. Ik vond dat fel overdreven. De jongens moeten op een groot toernooi eens één keer beter doen dan mijn generatie, die oude zakken eens op hun plaats zetten. Dan valt alle kritiek weg. Ik verwacht iets grandioos in Rusland", vertelt hij in S/V Magazine.

Gerets weet uit ervaring wat Wilmots meemaakte. "Drie van je vier verdedigers onbeschikbaar, dat kan zelfs België niet opvangen. Maar er zijn fouten gemaakt en niet alleen door de bondscoach. De spelers moeten in moeilijke momenten opstaan en beslissingen nemen."

"Na de 1-0-voorsprong tegen Wales hadden ze zich nooit mogen terugtrekken. In mijn tijd gebeurde het geregeld dat wij zonder Guy Thys te raadplegen op het veld zeiden: we gaan het even anders aanpakken.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties