Mirallas knokt zich terug in de basis bij Everton: "Toen pas besefte ik dat het een verschil maakt"

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
Mirallas knokt zich terug in de basis bij Everton: "Toen pas besefte ik dat het een verschil maakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Mirallas kende een moeilijke periode bij Everton, maar komt onder Koeman terug boven water. De aanvaller werd door bondscoach Roberto Martinez alvast beloond met een plaatsje bij de nationale ploeg.

Kevin Mirallas is sinds dit seizoen weer een basispion bij Everton. De aanvaller stond al in al de elf wedstrijden in de Premier League tussen de lijnen. Negen keer stond hij in de basis, twee keer viel hij in. Tegen het West Bromwich Albion van landgenoot Nacer Chadli pikte Mirallas ook zijn doelpuntje mee.

Mirallas had een openhartig gesprek met het Engelse voetbalblad FourFourTwo. Daarin vertelt de vleugelaanvaller hoe Ronald Koeman hem wakker schudde. “Hij vroeg me om drie kilogram af te vallen”, vertelt Mirallas. “Wanneer dat gelukt was, vroeg hij mij nogmaals hetzelfde. In drie weken tijd viel ik zes kilogram af.”

Bij de eerste training deed Koeman de speler een vest van zes kilogram om. Zo toonde hij aan wat voor gewicht Mirallas voorheen meedroeg. “Dat opende mijn ogen. Toen pas besefte ik dat het afvallen wel degelijk een verschil maakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties