Reactie Hier gaan we dus naartoe: "We willen het spel van Spanje spelen"

Hier gaan we dus naartoe: "We willen het spel van Spanje spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een spektakel boden de Rode Duivels ons gisterenavond. Velen zullen zeggen: 'het was maar tegen Estland'. Maar als tegenvraag kan je dan stellen: 'Wanneer hebben we nog eens acht goals gezien tegen niet eens een voetbaldwerg?'

Estland is immers geen groots team, zelfs geen goed, maar ook geen lilliputter in het Europese voetbal. "We hebben ons geamuseerd", lachte Dries Mertens. En dat lijkt grotendeels te wijten aan het offensief systeem dat Martinez nastreeft. Het houdt risico's in, maar is het zo niet veel leuker? "Het systeem is veranderd, het is leuker", gaf Mertens toe.

Maar zoiets hebben de Duivels nog niet laten zien tegen een tegenstander van het formaat van Italië of Spanje. "Maar dat willen we eens tonen tegen zo'n opponent", knikte Mertens. "Maar dit systeem vraagt ook verdedigend veel werk. Als je tegen bijvoorbeeld Spanje zou spelen, zou je heel wat moeten lopen op dit moment."

"Maar dit systeem vraagt ook verdedigend veel werk. Als je tegen bijvoorbeeld Spanje zou spelen, zou je heel wat moeten lopen op dit moment

Maar dat is niet de betrachting. "Nee, we willen spelen zoals Spanje. Onze wil opleggen. Daar werken we nu aan, maar voorlopig zijn we heel tevreden. Als we maar progressie blijven maken..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties