Klopp verdedigt 'aartsrivaal' Rooney: "Vroeger dronken ze als duivels en rookten als ketters"

Redactie
| 2 reacties
Klopp verdedigt 'aartsrivaal' Rooney: "Vroeger dronken ze als duivels en rookten als ketters"
Foto: © photonews

Wayne Rooney werd op een huwelijksfeestje betrapt terwijl hij overduidelijk dronken was. De Engelse voetbalwereld sprak er schande over, maar uitgerekend Jürgen Klopp - trainer van aartsrivaal Liverpool - neemt zijn verdediging op zich.

Klopp vindt het allemaal wat overdreven. "Ik voel echt met de spelers mee", vertelt hij in The Daily Mail. "Ik weet dat het allemaal rozengeur en maneschijn is voor ons, we verdienen veel geld en hebben een job om van te dromen, maar uiteindelijk zijn we ook maar gewoon mensen."

"Soms worden we uitgenodigd op een trouw, een verjaardag of wat dan ook en kunnen we nog altijd professioneel blijven en zeggen “Nee, wij drinken niet”. Of “Ga asjeblieft wat verderop staan als je wil roken, want ik wil niet passief meeroken”. Maar zo werkt het leven niet."

Het heeft allemaal te maken met timing

Vroeger werd er wel meer gedaan. "Deze jongens, de huidige generatie, is misschien wel de meest professionele in de Engelse geschiedenis. Alle voetballegendes waar we zoveel van houden dronken als duivels en rookten als ketters, maar zij blijven nog steeds goede spelers. Nu doet niemand het meer, of ik ken zo toch geen speler meer. Wij hebben een paar glazen gedronken op ons kerstfeestje en ik moest bijna zo doen (kantelt zijn flesje, nvdr) opdat de spelers ook wat zouden drinken."

"Het heeft allemaal te maken met timing - het is nooit goed als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Ik weet niet waar Wayne zat, maar ik ben redelijk zeker dat het niets voorstelde. De Duitse nationale ploeg was in Rome en ik zag op foto’s dat ze op restaurant waren geweest. Ze hielden geen glazen vast, maar je gaat me toch niet vertellen dat ze niets gedronken hebben?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties