Witsel blikt terug: "Die ambitie was er al van jongs af aan ingebakken"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
Witsel blikt terug: "Die ambitie was er al van jongs af aan ingebakken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Axel Witsel denkt terug aan de tijd vóór Europees voetbal en de Rode Duivels in een interview met UEFA. Hij kijkt ambitieus vooruit, maar vergeet niet waar hij vandaan komt.

Witsel begon op 4-jarige leeftijd met het spelletje bij Vottem, tot Standard vijf jaar later het talent in hem opmerkte. "Toen ik tien jaar was reed ik met mijn vader naar de training. Ik zag het stadion van Standard in de autospiegel en zei tegen mijn vader dat ik het super zou vinden om daar te spelen. Hij antwoordde dat ik daar heel hard voor moest trainen. Die ambitie was er al van jongs af aan ingebakken." Uiteindelijk zou hij prof worden bij datzelfde Standard en er vijf jaar patron zijn.

Mijn grote voetbalheld was altijd Zinédine Zidane, en dat is hij eigenlijk nog steeds

Echte doorbraak in Portugal

"Ik wilde op een hoger niveau spelen. Benfica toonde interesse, en op dat moment was het de beste keuze voor mij. Ik werd hartelijk ontvangen door iedereen, het team, de staff en de fans. Ik heb echt genoten van het jaar bij Benfica. Ik boekte echt vooruitgang. Het is dankzij Benfica dat iedereen in Europa de naam Witsel kent." Hij heeft er zelfs nog steeds een huis, ook al woont hij aan de andere kant van Europa.

Nog niet klaar in Sint-Petersburg

Zijn plannen in Rusland wijzen niet bepaald op een eventuele overgang naar een grotere club. "De ambitie blijft natuurlijk om de titel te veroveren. We willen de Russische Cup winnen, en ook in de Europa League willen we scoren. Een plaatsje in de halve finales, minstens!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties