Belgische concurrenten voor plek bij Rode Duivels nemen het tegen elkaar op

Ben Van der Aerschot
| 0 reacties
Belgische concurrenten voor plek bij Rode Duivels nemen het tegen elkaar op

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het aantal Belgische voetballers op de buitenlandse velden neemt alsmaar toe. De kans dat zij hierbij elkaar af en toe recht in de ogen kijken is dan ook niet gering. Zo staat komend weekend zowel met PSG-Nantes als Udinese-Napoli een duel tussen twee Belgen op de kalender.

Mini Club Brugge - Anderlecht in Frankrijk

Met Thomas Meunier en Guillaume Gillet staan bij respectievelijk PSG en Nantes twee Belgische (kandidaat)-internationals tegen over elkaar. Enkele jaren geleden waren beide heren onder Marc Wilmots elkaars rechtstreekse concurrent als doublure voor Toby Alderweireld. Ondertussen heeft Meunier zich opgeworpen als dé rechtsback van de nationale ploeg.

Gillet daarentegen hoeft voorlopig, ondanks zijn sterke prestaties in de Franse hoogste afdeling, niet meteen te rekenen op een selectie. Beide voetballers kennen elkaar uiteraard nog van de Pro League en hun periode bij Club Brugge en Anderlecht. De wedstrijd tussen PSG en Nantes start zaterdag om 17u.

Guillaume Gillet doet het uitstekend in de Ligue 1

Schoolvrienden ontmoeten elkaar in Italië

Ook in de Serie A staat er een duel tussen landgenoten op het programma. En ook hier gaat het om een strijd tussen spelers die in aanmerking komen voor of behoren tot de rode duivels. Bij Udinese verovert ex AA-Gent kapitein Sven Kums steeds meer harten. Ook aan de andere kant van het veld treffen we met Dries Mertens een lieveling van het Italiaanse publiek aan.

Mertens speelde de laatste tijd als centrumspits bij de Napolitanen. Afwachten wat het zaterdag wordt. Zowel Kums als Mertens genoten een deel van hun jeugdopleiding bij Anderlecht en werden daar doorgestuurd. Bovendien deelden beide voetballers dezelfde schoolbanken. Aftrap van deze wedstrijd is zaterdag omstreeks 18u.

Sven Kums treft zaterdag een jeugdvriend

Een gokje van 60 euro bij Unibet op een thuisoverwinning van Udinese kan je 270 euro opleveren! Nu krijg je een bonus tot 200% via deze link!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties