Leon Bailey, Mister Europe, met deze topstatistieken staat hij in elk boekje

Tom Vandebroek en Redactie
| 1 reacties
Leon Bailey, Mister Europe, met deze topstatistieken staat hij in elk boekje
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Jamaicaans talent blijft progressie maken bij Racing Genk en vele Europese topclubs staan dan ook voor hem in de rij tijdens de komende transferperiode(s). Zijn statistieken gaan eveneens in crescendo en het is vooral op het Europese toneel dat hij hoge ogen wierp.

Leon Bailey is nog maar 19, maar wordt alsmaar volwassener in zijn spel. Hoewel zijn verdedigende vaardigheden beperkt zijn, weet hij met zijn aanvallende kwaliteiten de aandacht van de Europese topclubs te wekken. Manchester United zou best wel eens tot actie kunnen overgaan. En als hij blijft verder groeien, zou de winger nog wel meer keuze kunnen hebben de komende maanden.

Met zijn prestaties in de Europa League bevestigde het talent zijn potentieel. Met vier doelpunten is hij één van de beste schutters in die competitie, maar er is meer dan dat. Hij heeft het sterkste percentage wat schoten op doel betreft en is tevens de beste dribbelaar in de competitie. Zijn 8 geslaagde dribbels tegen Athletic Bilbao leverden hem ook in dit klassement de leiding op.

Zijn gebreken? Ik zou niet weten wat jullie te vertellen

Ronald de Boer

De Europese pers wordt zich langzaam maar zeker bewust van Bailey. De uitlatingen van Ronald de Boer, die Bailey eventjes onder zijn hoede had in Ajax, zijn wel erg goede reclame: "Hij is zo snel. Dat is niet normaal. En hij weet dit te koppelen aan een mooie techniek, een geweldige combinatie. Wat zijn zijn gebreken? Ik zou niet weten wat jullie te vertellen", zo liet de Nederlandse ex-international optekenen.

Genk zal binnenkort allicht een enorme som vangen voor hun goudhaantje, maar de Limburgers mogen ook hopen om hem in Play-off 1 nog eens extra in het uitstalraam te zetten. Hij mag dan wel nog maar één keer gescoord hebben in de Belgische competitie dit seizoen, de linksbuiten was wel al goed voor vier assists sinds begin oktober.

De invloed van Bailey op het spel van zijn club laat zich meer en meer voelen. Zal hij vanavond opnieuw weten te schitteren tegen de Oostenrijkers? De tegenstander zal allicht wel op zijn hoede zijn na Bailey's twee doelpunten in de heenmatch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties