Directe toekomst van Roef hangt van resultaten Weiler af

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Directe toekomst van Roef hangt van resultaten Weiler af
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler heeft gisteren een opmerkelijke beslissing genomen door Davy Roef op de bank te zetten. Hij benadrukte na de wedstrijd wel dat het niet om een definitieve keuze voor Frank Boeckx ging, maar Roef heeft wel degelijk reden om zich zorgen te maken.

Sinds de voorbereiding zit Weiler al te klagen dat hij met een jonge doelman, die te weinig communiceert, niet 'zijn voetbal' kan spelen. Maar binnen de club kreeg hij te horen dat ze volledig de kaart van Roef kozen dit seizoen. Dat hij daarna bij elke fout van Roef wees op zijn jeugdigheid was niemand ontgaan.

Als Weiler de komende week zijn vel weet te redden en het uitzingt tot na Nieuwjaar gaat hij terug aandringen om een nieuwe, meer ervaren, doelman aan te trekken. Voorlopig is Anderlecht nog niet op zoek gegaan, want de meningen binnen de club zijn verdeeld. Zo vinden sommigen dat er van het zo geroemde jeugdbeleid niet veel meer overschiet sinds de komst van Weiler.

Krijgt geen nieuwe rechtsback

Dendoncker en Tielemans zijn ondanks hun jeugdige leeftijd immers al quasi anciens in het team en voor de rest is het ver zoeken naar een jeugdspeler die zijn kans kreeg onder Weiler. Of het moet Emmanuel Sowah zijn, die hij noodgedwongen moest brengen, maar daar ook niet te blij mee was. Op zijn verlanglijstje staat immers ook een rechtsback, al schiet het bestuur die wens af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties