Reactie Thomas Meunier duidelijk: "Terugkeer van de Ultras was nodig"

Sander De Graeve Florian Holsbeek
Sander De Graeve en Florian Holsbeek vanuit Emirates Stadium, Londen
| 1 reacties
Thomas Meunier duidelijk: "Terugkeer van de Ultras was nodig"

Ongeveer 130 echte Ultras van PSG maakten de verplaatsing naar Londen voor de wedstrijd tegen Arsenal. Daar staken ze al van bij de voorbereiding hun team luidkeels een hart onder de riem. Hoogst noodzakelijk, vond ook Thomas Meunier.

Nadat ze in 2010 verbannen werden door de voormalige voorzitter van PSG, werd het Parc des Princes meer een theaterzaal dan een voetbalstadion. Met de steenrijke eigenaar die in 2011 overnam, veranderde het klimaat en sinds enkele weken zijn de Ultra's terug op post. Tegen rivaal Marseille werd het stadion opnieuw een heksenketel.

De tifo van de supporters tegen Marseille, op 23 oktober.

Nu mochten ook 130 Ultra's de verplaatsing naar Londen maken en daar toonden ze alleen maar een positief beeld. Met aanmoedigingen lieten ze zich vanaf de opwarming al duidelijk horen. Dat kan u in het filmpje onderaan het artikel zien. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Een stadion met 50.000 zwijgende mensen, dat is triest

Wie de terugkeer van de Ultra's nog toejuichte, was Thomas Meunier. "Het was nodig dat ze terugkeerden", aldus de Rode Duivel. "In het voetbal heb je ambiance nodig. Een stadion met 50.000 zwijgende mensen, dat is triest."

"De spelers hebben dat nodig, we hebben sfeer nodig. Het Parc des Princes moet opnieuw levendig worden zoals het vroeger was. In moeilijke momenten kan dat ons zeker helpen", benadrukte Meunier.

De supporters van PSG deden hun best in Londen.

"Om hier in Engeland in volle, bekende stadions te komen kijken, dat is waar de supporters het voor doen. Die van Brugge zijn ook zo. Onze supporters waren echt op niveau vandaag", sloot Thomas Meunier af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties