When it rains in Manchester, it pours: nog meer slecht nieuws voor Kompany

Tom Vandebroek
| 6 reacties
When it rains in Manchester, it pours: nog meer slecht nieuws voor Kompany
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany moest in extremis verstek geven voor het oefenduel met de Rode Duivels in Nederland. Bij zijn wederoptreden bij Man City ging het fout: een botsing met eigen doelman Bravo met een vervanging en latere knieblessure tot gevolg. En er is meer slecht nieuws.

Dit weekend is er in Abu Dhabi topoverleg bijeengeroepen bij Manchester City, inclusief City-voorzitter Khaldoon al-Mubarak.

Hét agendapunt is het eventuele aantrekken van een nieuwe centrale verdediger tijdens de wintermercato, ter vervanging van de geblesseerde Belgische kapitein, zo meldt The Guardian. De Skyblues waren eerst niet van plan om zich in januari op de transfermarkt te begeven, maar de blessure van Kompany zou daar nu dus verandering in brengen.

Wie zal het worden?

Een naam van een eventuele vervanger zou nog niet uit de vergadering komen, maar allicht wel groen licht voor Pep Guardiola om een verlanglijst op te maken. En de City-portefeuille indachtig, zullen naar alle waarschijnlijkheid kosten noch moeite gespaard worden om de Catalaan zijn zin te geven.

In de zomer lonkte Guardiola al naar Juve's Leonardo Bonucci en Athletic Bilbao's Aymeric Laporte.

Of snelt Yaya Touré Kompany ter hulp?

Aangezien Guardiola niet overtuigd lijkt van Nicolas Otamendi, lijkt de kans zeer groot dat hij geen 'neen' zal zeggen, moest hij een extra centrale verdediger mogen halen. Tenzij hij ervoor zou kiezen om Yaya Touré een rij achteruit te schuiven. Voordeel van deze optie is dat de Ivoriaan met zijn ervaring John Stones zou kunnen sturen. Een rol die Pep in eerste instantie voor Kompany in gedachte had.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties