De Afrika Cup komt er weer aan en dat is slecht nieuws voor deze Belgische ploegen

Redactie
| 10 reacties
De Afrika Cup komt er weer aan en dat is slecht nieuws voor deze Belgische ploegen
Foto: © SC

Binnenkort wordt er op de Afrika Cup weer gestreden om de titel van Afrikaans kampioen. Een kans voor vele spelers om zich te tonen, maar de Belgische clubs zijn iets minder happig op de komst van het toernooi.

De Afrika Cup vindt namelijk plaats in januari, wat vaak een belangrijke maand is in de Belgische competitie. Ook voor de editie van dit jaar zullen weer enkele Belgische topclubs hun spelers moeten afstaan voor het toernooi.


De selecties moeten nog officieel bekend gemaakt worden, maar Sport/Voetbalmagazine ging toch al eens kijken welke Belgische ploegen spelers zien vertrekken. De grootste 'verliezers' zijn Standard (Belfodil, Enoh, Dossevi, Miya, Fai en Touré) en Anderlecht (Kara, Acheampong, Hanni en Harbaoui).

Maar ook Antwerp uit 1e Klasse B ziet enkele spelers vertrekken. Zij zullen waarschijnlijk Omolo, Kudimbana en N'Diaye zien vertrekken. De andere ploegen die rekening moeten houden met een vertrek van spelers zijn Oostende, Kortrijk, Charleroi, Moeskroen, Club Brugge en STVV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties